Vlees

Met een goed verhaal

Arnhem Angus staat voor goed, eerlijk rundvlees dat lokaal en duurzaam wordt geproduceerd, van koe tot op het bord. Arnhem Angus is (h)eerlijk en duurzaam lokaal rundvlees uit Arnhem. Met de keuze om als 6e generatie Arnhemse boer weer te gaan produceren rechtstreeks voor Arnhem en de omgeving is de cirkel weer rond naar de oorspronkelijke functie van de boerderij bij de eerste generaties van familie Reijers.

1 kalf

De melkkoeien krijgen ieder jaar 1 kalf

7e generatie

Het streven is om het bedrijf over te dragen aan de 7e generatie

1/2 Black Angus

De Arnhem Angus koeien zijn half Black Angus, half Holstein

Ieder jaar een kalf

Door lokaal op boerderij de Koningspleij Arnhem Angus te houden wordt de kringloop van het melkveebedrijf verder rond gemaakt. De melkkoeien krijgen ieder jaar een kalf zodat ze melk blijven geven. Eerder ging het grootste deel van deze kalveren weg van de boerderij. Nu kan het grootste deel van de kalveren op de boerderij blijven om onderdeel van de kudde te worden.

Familie Reijers wil een efficiënt boerenbedrijf runnen waarbij zorg voor hun dieren, grond en de omgeving vanzelfsprekend zijn en dus logischerwijs een belangrijke plek hebben om een gezond boerenbedrijf over te kunnen dragen naar de 7e generatie. Het agrarisch beheer en gebruik van natuurgronden is daar ook onderdeel van. De Arnhem Angus zijn de belangrijkste beheerders van de natuurgronden die onderdeel zijn van de boerderij.

De Arnhem Angus runderen zijn half black angus en half melkkoe (vooral Holstein en Maas Rijn IJssel koeien). Deze runderen gedijen het beste buiten op natuurlijk grasland.

Volpompen met mais en krachtvoer gebeurt niet bij de Arnhem Angus. Het voedsel bestaat voornamelijk uit natuurlijk grasrantsoen dat alleen wanneer het noodzakelijk is zoals in de winter wordt aangevuld met ruwvoer en mais. Dit alles met als doel een mals, sappig en bijzonder smaakvol vlees van een superieure en constante kwaliteit te kunnen leveren. Dit kwaliteitsrundvlees heeft een eigen unieke smaak.

Wij zijn trots op onze partners

Over ons

Ook belangrijk

Privacy-statement

Disclaimer

F&ijnen BV | KvK: 80504868

© 2023 Website van DLV Advies